Laser tag – o altfel de distracție pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea copiilor din ziua de astăzi își petrec prea mult timp în fața telefoanelor sau a tabletelor și prea puțin timp făcând activitate fizică. Astăzi vă propunem o nouă formă de distracție pentru copii, o activitate ce le va capta atenția cu siguranță și îi vor face să se implice 100% în joc. Vorbim de laser tag, un joc de acțiune inofensiv și extrem de distractiv și intens pentru copii.

Laser tag – un joc antrenant și sănătos

Vedem pe străzi prea puțini copii care se joacă cu mingea, care aleargă sau se urcă în copacii. Pentru generația din ziua de astăzi, aceste activități care altădată nouă ne aduceau multă adrenalină par plictisitoare. Dar cum ar fi dacă această joacă de pe străzi s-ar muta într-o arenă ce îi vor face pe copii să se simtă exact ca într-un joc video, unde au de îndeplinit o misiune extrem de importantă și au la dispoziție și un echipament ce îi fac să se simtă ca niște supereroi? Laser tagul este o alternativă bună la statul pe telefon sau la plimbările în aer liber. Este o activitate ce ajută copiii să se relaxeze, să se distreze și să se mențină sănătoși în același timp. Dacă copilul tău refuză să facă mișcare fizică, poți încerca să îl duci la un astfel de joc de strategie împreună cu prietenii săi și vei vedea că va fi cel mai fericit din lume și îți va cere frecvent să repete această experiență.

Deși este un joc de acțiune, este extrem de sigur pentru copii și lipsit de riscul vreunei accidentări. Echipamentele sunt ușor de manevrat, nu există niciun risc de murdărire, iar laserul este complet inofensiv. Mai mult decât atât, un joc de laser tag este extrem de antrenant și pentru minte. Odată ce copilul este echipat cu vestă și pistol și pășește în arenă, singurul lucru la care se va gândi va fi unde să se ascundă, din ce poziție să atace și cum să își aducă aportul și să își ajute echipa să învingă.

Jocul de laser tag consolidează prieteniile

Jocul de laser tag este despre echipă și poate fi un exercițiu bun de consolidare a prieteniilor. Copiii vor trebui să lucreze în echipă dacă vor ca la final să fie învingători, iar acest lucru necesită ca fiecare dintre el să își joace bine rolul. Există mai multe profiluri de jucători, iar fiecare copil va trebui să își îndeplinească rolul pentru a învinge echipa adversă. Spre exemplu, există defenderii care sunt coloana vertebrală a oricărei echipe, care încearcă să apere o zonă sau să ajută ceilalți jucători din echipă să captureze o zonă, sniperii sunt cei care fac de obicei strategia de atac, iar simțul lor tactic reprezintă un avantaj real pentru câștigarea jocului, raptorii sunt caracterizați de agilitate, fiind extrem de preciși și de rapizi în cazul unei confruntări cu jucătorii din echipa adversă. Există și jucătorii de tip kamikaze, de obicei sunt jucătorii începători, care nu au atât de multă experiență, însă au uneori anumite sclipiri de moment care pot ajuta echipa să învingă.

Pe parcursul partidelor de joc, fiecare copil își va identifica stilul de joc, se va specializa într-un anumit rol și își va aduce aportul în interiorul echipei. Odată ce jucătorii se vor obișnui unul cu celălalt, strategia de joc va deveni din ce în ce mai clară, iar legăturile și prieteniile vor fi consolidate.

În concluzie, un joc de laser tag este mai mult decât o distracție pentru un copil, este și o modalitate de a-și îmbunătăți jocul de echipă cu prietenii săi, o ocazie bună de a învăța și o lecție importantă și în viață: fără o strategie bine pusă la punct, nu ai cum să câștigi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *