4 legi bine de știut dacă aveți adolescenți

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu este ușor să fii adolescent, așa cum nu este ușor nici să fii părinte de adolescent. Există o multitudine de modalități prin care adolescenții pot intra în probleme legale, iar platformele de social media contribuie la astfel de probleme. La rândul lor, majoritatea părinților fac tot posibilul ca adolescenții lor să aibă parte de tot ce e mai bun, să fie înscriși în activități extracurriculare, să beneficieze de meditații dacă situația o cere, dar cei mai mulți nu se gândesc la problemele legale specifice adolescenților decât după ce se întâmplă ceva rău.

Iată câteva aspecte-cheie pe care este bine să le știți pentru ca întreaga familie să fie în deplină siguranță și să acționeze tot timpul în cunoștință de cauză:

Angajații școlii pot inspecta conținutul din telefon al adolescentului? În majoritatea cazurilor, oficialii școlii nu pot inspecta telefonul unui adolescent, decât în situația extremă în care s-a întâmplat ceva. Același lucru este valabil și pentru verificarea în vestiarul adolescentului, pentru deschiderea unui laptop și pentru examinarea proprietăților adolescentului. Prin urmare, este indicat să discutați cu adolescentul despre această chestiune și să îi aduceți la cunoștință că niciun oficial al școlii nu are voie să îi verifice telefonul și toate celelalte proprietăți decât în cazuri extreme, cum ar fi dispariția sa. Dacă oficialii școlii solicită adolescentului să îi verifice proprietățile, în mod ideal adolescentul ar trebui să solicite o pauză pentru a discuta cu mama sau cu tata înainte de a se conforma.

Ce se poate întâmpla dacă adolescenții consumă alcool în casa mea? În general, legea îi face pe părinți să răspundă de consumul de alcool al adolescenților. În cazul consumului de alcool, părinții pot fi chiar acuzați penal pentru contribuția la delincvența minorilor. Deși legile variază în funcție de jurisdicție, acestea impun părinților datoria de a nu furniza sau servi alcool minorilor. De asemenea, dacă dețineți o piesă de mobilier unde depozitați alcool, care nu este închisă și adolescenții reușesc să bea, din nou puteți fi trași la răspundere. De exemplu, dacă adolescenții beau alcool din dulapul unde depozitați băuturi alcoolice, fără să știți, puteți fi taxat chiar dacă nu ați fost acasă când a avut loc evenimentul. Răspunderea este atât penală cât și civilă. De asemenea, puteți fi chiar răspunzător pentru daune civile, pentru accidente auto, pentru răni sau alte evenimente nefaste care pot avea loc după ce adolescenții v-au părăsit casa.

Conducere sub influență de alcool. Adolescenții pot fi acuzați de conducere sub influență de alcool dacă au alcool detectabil în sânge. De exemplu, în conformitate cu legile actuale, un adolescent poate fi acuzat de conducere sub influență de alcool dacă nivelul de alcool din sânge este în jur de 0,01% sau mai mare.

Pot fi acuzat dacă adolescentul cauzează un accident auto? Conform Centrelor de Control al Bolilor, adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani reprezintă grupa de vârstă cea mai predispusă să provoace și să fie implicată în accidente auto. În majoritatea cazurilor, părinții sunt responsabili pentru un adolescent sub 18 ani care conduce un vehicul deținut de părinți. Dacă un adolescent deține permis de conducere și părinții l-au adăugat în polița de asigurare, iar limitele poliței sunt suficiente, atunci compania de asigurare va fi nevoită să răspundă financiar. În unele țări, legea cere ca părinții să fie de acord și să își asume răspunderea pentru adolescenți atunci când semnează cererea de permis de conducere. Pe de altă parte, dacă știți că adolescentul șofează slab sau imprudent, are o istorie anterioară a accidentelor sau a șofatului sub influența alcoolului și în continuare îi permiteți să conducă fără restricții rezonabile, puteți fi acuzați de neglijență. Este posibil să aveți nevoie de sprijinul unui birou de avocatură, mai ales că politicile de asigurare exclud de obicei conduita penală și actele intenționate. Există situații în care asiguratorii vă pot acuza de conduită imprudentă sau de conducere sub influența alcoolului și refuză acoperirea, în special dacă încercați să obțineți asigurare pentru a despăgubi alți pasageri și șoferi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *