Copilul singur la părinți

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Este bine să fii copil singur la părinți sau să faci parte dintr-o familie mai mare, cu frați sau surori?

Circulă de multe ori credința că un copil singur la părinți va crește răsfățat, iar ca adult va fi egoist sau insensibil.

Lucrurile nu stau neapărat chiar așa, există o sumedenie de avantaje ale unui copil unic, pe de altă parte dezvoltarea copilului depinde mult de modul în care îl cresc și educă părinții.

În general, copilul singur la părinți are parte de toată atenția și iubirea familei.

Orice copil are nevoie de atenție și îngrijire constantă din partea adulților din familie, iar copilul singur la părinți beneficiază din plin de ele, nu le mai împarte cu un frate sau soră.

Acest lucru se reflectă foarte bine în activitățile copilului, la școală, dar și în activități extra-școlare (cursuri de diferite feluri sau sport).

Pentru a contracara o posibilă izolare sau individualism al micuțului, părinții ar trebui să încurajeze copilul  să își facă prieteni.

Copiii au nevoie să interacționeze și să relaționeze și cu alți copii, pentru a învăța să socializeze cu cei de vârste apropiate cu ei.

Ca adult, va ști cum să gestioneze propriile relații cu cei din jur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *