Îndulcește-l pe cel mic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copiii sunt mari iubitori de dulciuri. Ce-ar fi să transformi o zi obișnuită într-una specială, dăruindu-le ceva pe placul lor, ales cu grijă de experți? Îndulcește-l pe cel mic, oferindu-i cadouri care să-i stimuleze atât poftele alimentare cât și cele creatoare!

Cercetătorii susțin că unele persoane chiar se nasc cu așa-numitul “sweet tooth” (dinte dulce), implicit, cu o apetență deosebită pentru dulciuri. Nu e de mirare că, de-a lungul timpului, desertul s-a numărat printre cele mai îndrăgite feluri alimentare. Iar gustul dulce a fost adesea asociat cu tinerețea, frumusețea, ba chiar dragostea.

Ceva dulce poate transforma oricând o zi banală într-una deosebită. Surprinde-l și îndulcește-l pe cel mic, alegând înțelept cadouri dulci. 

Importanța dulcelui în dieta copiilor

 Dulciurile sunt vitale pentru buna dezvoltare a copiilor, susține specialistul britanic Arthur Arnold Osman, într-un studiu la temă, intitulat “The importance of Sugar in the Diet of School Child”.

Mai exact, copiii au o activitate psihică și fizică extrem de intensă. Spre deosebire de adulți, ei nu sunt obișnuiți cu procesul de conservare a energiei. În plus, perioada de creștere îi solicită extrem de mult, principalul “combustibil” cerut de mușchi fiind carbohidrații (glucidele).

Opinia medicului britanic e susținută și de studii medicale efectuate în Japonia (de către Furusawa), precum și de alți experți internaționali.  

Te-ai întrebat vreodată de ce somnul, glasul, ba chiar oamenii au fost adesea asociați cu sintagma “dulce”, atunci când prezența lor implica ceva plăcut/regenerator? Ei bine, o posibilă explicație ar putea fi tocmai influența pozitivă a dulcelui asupra organismului. Important este să știi să alegi corect, mai ales dacă ești implicat(ă) în procesul: “Îndulcește-l pe cel mic”. Calitatea și cantitatea contează!

Cum alegem înțelept cele mai dulci cadouri pentru copii

Un cadou potrivit pentru copii este unul care îndeplinește câteva criterii de bază.

În primul rând, acesta trebuie să conțină dulciuri sănătoase, create special pentru dieta celor mici. Un exemplu elocvent ar fi ciocolatele cu un conținut înalt de lapte și calciu.

Într-al doilea rând, darul trebuie să aibă și un aspect practic. Copilul va fi astfel stimulat să facă mai multă mișcare de exemplu, să se implice în activități care-i dezvoltă abilitățile, sau să ducă un mod de viață sănătos.

Nu în ultimul rând, un cadou trebuie să fie ales în funcție de preferințele celui mic. Personajul iubit din desenele animate va avea puterea să-l bucure la fel de mult ca și porția dulce de energie pe care urmează s-o primească.

Sugestii de cadouri perfecte pentru cei mici

Pe cât de simplă ar părea operațiunea “Îndulcește-l pe cel mic”, pe atât de complicată s-ar putea dovedi în realitate. Sunt extrem de multe lucruri de care trebuie să ținem cont, iar uneori, timpul, e principalul nostru dușman.

Experții se pricep, însă, de minune, să-ți pună la dispoziție cadouri perfecte. Iată doar câteva sugestii în acest sens:

  • Cadouri pentru micii artiști pofticioși

“Let’s Play” este un dar special conceput pentru a stimula pofta de joacă a celui mic, oferindu-i totodată energia de care are nevoie. O carte de colorat, alături de un set de creioane colorate îi vor încuraja creativitatea. În timp ce, o ciocolată bogată în calciu va avea grijă să-i întărească sistemul imunitar și osos, contribuind la buna dezvoltare a creierului.

  • Cadouri pentru micii exploratori

Dory este un personaj îndrăgit din desenele animate Pixar. Puțin uitică, dar cu o inimă mare, extrem de prietenoasă și dornică de aventuri, aceasta îl poate învăța pe copilul tău un lucru important: să nu renunțe niciodată. Iar dacă îi vei dărui “Setul de mic dejun Dory”, alcătuit dintr-o gentuță termoizolantă, un recipient pentru mâncare și un bidon de apă, Dory îl poate învăța, de asemenea, să mănânce sănătos și să se hidrateze constant. Nu uita să adaugi și ceva dulce în acest dar, pentru un zâmbet mai larg.

  • Cadouri pentru micii sportivi

“Bubble gift”, după cum sugerează însăși numele, include un tub cu baloane de săpun. E un stimulent perfect pentru ca cel mic să iasă afară, să alerge și să se întreacă, alături de prieteni, la făcut baloane. Iar când revine acasă, își poate lua porția de calciu dintr-o ciocolată, desenând ulterior cu cariocile-cadou și ronțăind restul dulciurilor rămase.  

Redactor: Mara Luca

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *