Învățarea limbii franceze – iată de ce este recomandată pentru copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Franceză și engleză sunt singurele limbi care se vorbesc în mai multe țări pe toate continentele. În total, aproximativ 115 de milioane de persoane vorbesc limba franceză fie ca limbă maternă, fie ca limbă oficială.

Franceza este o limbă de circulație internațională

În Europa, oamenii vorbesc limba franceză ca limba maternă în Franța, Belgia, Luxemburg, Monaco și Elveția. În Africa, limba franceză este o limbă oficială în 20 de țări. Este, în același timp, a doua limbă și limba de predare în Africa de Nord (Maroc, Algeria, Tunisia). Pe continentul nord-american, limba franceză este vorbită în special în Indiile de Vest și în Quebec, Canada. În Asia și Oceania, aproximativ 2 milioane de vorbitori de limbă franceză trăiesc în Vietnam, Noua Caledonie, Polinezia Franceză, Madagascar, Maurițius, Seychelles și Comore. Potrivit Organizației Internaționale a Francofoniei, aproximativ 90 de milioane de oameni studiază limba franceză în lume. În majoritatea țărilor europene și chiar și în lume, limba franceză este a doua limbă străină care trebuie predată după engleză.

Franceza este limba artelor

Franceza este, de asemenea, principală limbă internațională a artelor. De la bucătărie, modă, teatru și până la arte vizuale, dans și arhitectură, limbă franceză vă va purta copilul în lumea celor mai frumoase arte. Totodată, o cunoaștere a limbii franceze oferă acces la opere de literatură minunate, precum și filme și cântece de excepție, în versiunea originală franceză. După cum bine știți, franceză este limba lui Victor Hugo, Molière, Albert Camus, Romain Gary și frumoasei Audrey Tautou.

Franceza este limba organizațiilor internaționale

Până la mijlocul secolului al XX-lea, franceza a fost limba diplomației și a relațiilor internaționale. Astăzi, limba franceză este una dintre limbile internaționale ale multor organizații, cum ar fi Națiunile Unite, Uniunea Europeană, NATO, Organizația Mondială a Comerțului, Crucea Roșie, Comitetul Internațional Olimpic sau FIFA.

Franța este destinația turistică numărul unu și atrage peste 70 de milioane de vizitatori pe an

O grădiniță cu predare în limbă franceză este minunată pentru ca cei mici să învețe limba franceză de la o vârstă cât mai fragedă. La urma urmei, chiar și puțină franceză vor face mult mai plăcute vacanțele în Paris și în toate regiunile Franței, de la clima blândă de pe Côte d’Azur, apoi pe coasta Bretaniei și până la vârfurile acoperite de zăpadă din Alpi. Astfel de vacanțe îi vor oferi copilului perspective ample asupra limbii franceze, asupra culturii, mentalității și modului de viață. De asemenea, cunoașterea limbii franceze va fi de mare ajutor dacă veți călători în Africa, Belgia, Canada, Monaco, Elveția sau Seychelles.

Capacitatea de a vorbi limba franceză și engleză reprezintă un avantaj pe piața internațională a locurilor de muncă

O cunoaștere a limbii franceze deschide ușile companiilor franceze din Franța, dar și din alte părți ale lumii vorbitoare de limbă franceză. De asemenea, deschide ușile în țările în care nu se vorbește limba franceză. Ca a cincea cea mai mare economie din lume și destinația numărul trei pentru investiții străine, Franța este un partener economic-cheie al multor țări.

Într-un final, dacă va învăța limba franceză, copilul dumneavoastră va aprofunda mult mai bine limba maternă și va învăța mai ușor alte limbi, precum limba spaniolă, italiană sau portugheză, deoarece toate aceste limbi sunt derivate din limba latină.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *