Ce trebuie să știți înainte de a vă înscrie copilul la o grădiniță cu predare în limba franceză?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Decizia de a vă înscrie copilul la o grădiniță cu predare în limba franceză este una importantă, așa că părinții sunt îndemnați să acorde puțin timp unei cercetări cât mai amănunțite. Unii părinți își înscriu copiii la o astfel de grădiniță fie pentru că este în zonă, fie pentru că celelalte grădinițe din zonă nu se bucură de reputații prea bune.

Însă înscrierea unui copil la o grădiniță cu predare în limbă franceză trebuie efectuată pe baza unor considerente mai importante. Educația bilingvă are un impact covârșitor asupra copiilor și le conturează într-un mod nemaipomenit alegerile, gusturile, pasiunile, caracterul, în cele din urmă deschizându-le numeroase uși spre locuri de muncă impresionante.

Iată ce recomandă părinții copiilor care au urmat programul unei grădinițe cu predare în limba franceză celor care vor să ia această decizie:

În calitate de părinți, contează să știți puțină franceză

O grădiniță cu predare în franceză se va asigura că cei mici au parte de cel mai elaborat program astfel încât să stăpânească cât mai rapid această limbă. Totuși, nu strică ca măcar unul dintre părinți să cunoască limba franceză, pentru a-i asigura copilului o expunere frecventă la această limbă, dar și pentru a fi la curent cu ceea ce învață, citește sau scrie. Dacă niciunul dintre părinți nu cunoaște măcar puțin limba franceză, în unele situații s-ar putea să vă simțiți puțin derutați sau chiar anxioși.

Copilul nu va scrie prea repede în franceză sau în română

Mulți copii care frecventează o grădiniță cu predare în limbă franceză întâmpină probleme de scriere sau au blocaje de vorbire. Totuși, această perioadă este una trecătoare. Când un copil învață o a doua limbă, va trebui să acceptați că ortografia în ambele limbi va fi mai problematică, dar în cele din urmă, cei mici se vor descurca de minune.

Limba franceză nu este pentru fiecare copil

Deși mulți părinți sunt încântați de ideea de a avea un copil care vorbește limba franceză, nu puțini sunt cei care își retrag copilul din cadrul unui astfel de program după numai câteva luni. Când copiii încep să frecventeze o astfel de grădiniță, este foarte probabil ca părinții să nu poată identifica la timp pasiunile, preferințele lor și chiar eventualele probleme de învățare. Cu toate că învățarea mai greoaie a limbii franceze nu înseamnă neapărat că trebuie să vă retrageți copilul de la grădiniță, este adevărat că limba franceză adaugă un nivel suplimentar de dificultate.

Copilul dumneavoastră va avea un accent frumos

Învățarea limbii franceze la o vârstă cât mai mică înseamnă că micuțul dumneavoastră va căpăta un accent minunat. Cu siguranță, nu vă veți sătura să vă auziți copilul vorbind în franceză. Deși capacitatea de a conversa cu ușurință este unul dintre cele mai mari avantaje pe care le oferă o grădiniță cu predare în limba franceză, trebuie să știți că scrisul durează mai mult timp.

Beneficiile nu vor fi imediate

Majoritatea părinților își înscriu de mici copiii la o grădiniță cu predare în limbă franceză, gândindu-se la multitudinea de beneficii pe care le garantează educația bilingvă. Orizonturi extinse asupra întregii lumi, respectarea tuturor culturilor lumii, dezvoltarea sporită a creierului, abilități minunate de interacțiune și socializare, toleranță, empatie și compasiune, performanțe în toate celelalte domenii predate în școli, capacitatea de a învăța și alte limbi străine și, desigur, oportunități strălucitoare de carieră – acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care le oferă educația bilingvă, însă trebuie să fiți conștienți că toate cer timp.

Unele beneficii sunt vizibile imediat, pe când pe altele le vom observa de abia după câțiva ani. Însă, toți copiii care au ocazia de a urma o grădiniță cu predare în limba franceză au doar de câștigat, la fel ca părinții lor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *