De ce să îți încurajezi copilul să învețe limba franceză?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cărui părinte nu i-ar plăcea să meargă în vacanțe cu copiii săi și aceștia să comande o porție de pommes de terre într-un restaurant elegant sau să negocieze cu vânzătorii de suveniruri într-o franceză impecabilă? Sigur, acestea nu sunt singurele motive pentru care copilul dumneavoastră ar trebui să învețe limba franceză.

Există numeroase beneficii cu care vine învățarea limbii franceze, iar în rândurile următoare vom prezenta cele mai importante avantaje. Întâi de toate, trebuie să știți că învățarea unei limbi străine la o vârstă fragedă conduce la o performanță academică îmbunătățită în toate disciplinele, îmbunătățește, de asemenea, capacitatea copiilor de a se concentra și oferă oportunități neprețuite de a studia culturi străine. Acum poate că vă întrebați de ce tocmai limba franceză.

Mai mult de 270 de milioane de oameni vorbesc limba franceză pe cinci continente

Franceza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume cu multe țări vorbitoare de limbă franceză care se confruntă cu o creștere rapidă a populației. În plus, se preconizează că, până în 2025, francezii vor depăși limba germană ca limbă cea mai vorbită în Europa.

Organizația Internațională a Țărilor Vorbitoare de Limba Franceză este formată din 84 de state membre

Franceza este a 6-a limbă cea mai vorbită în lume și a doua cea mai învățată limbă străină din lume. Fie pentru a călători în Franța, fie pentru a înțelege mai bine cultura țării, se merită pe deplin învățarea limbii franceze. Puteți oricând să vă înscrieți copilul la o grădiniță cu predare în limbă franceză din Pipera, acolo unde va deprinde toate cunoștințele necesare pentru o vacanță minunată.  Mai trebuie să menționăm și că limba franceză este, de asemenea, o poartă culturală deschisă spre numeroase națiuni africane, inclusiv Maroc, Tunisia și Algeria.

Cunoașterea limbii franceze asigură un loc de muncă excelent

Mulți angajatori caută persoane care vorbesc limba franceză. Fie în domenii precum traduceri, interpretariat, aeronautică, vânzări sau afaceri, limba franceză atrage atenția pe CV-ul oricărei persoane. La urma urmei, Franța este a cincea economie a lumii. Asta înseamnă că numeroase corporații doresc să facă afaceri cu Franța. Cunoașterea limbii franceze este considerată încă o abilitate rară, ceea ce înseamnă că persoana vorbitoare de limbă franceză devine mai valoroasă. Cu alte cuvinte, deoarece vorbitorii de limbă franceză sunt rari, cererea de vorbitori de limbă franceză depășește oferta de vorbitori de limbă franceză. În România, abilitatea de a vorbi limba franceză devine din ce în ce mai apreciată și foarte multe oportunități profesionale sunt pentru vorbitorii de limbă franceză și în Canada, dar și în Elveția.

Nu în ultimul rând, franceza este limba culturii. De-a lungul istoriei, francezii au excelat la gătit, modă, teatru, arte vizuale, dans și arhitectură. Atunci când un copil stăpânește limba franceză, se va bucura de o viziune culturală valoroasă mai ales pe parcursul călătoriilor. Mai mult de 79 de milioane de persoane vizitează Franța anual. Cunoașterea limbii franceze va face mai plăcute și călătoriile în Africa, Elveția, Canada, Monaco, Seychelles și alte destinații.

În cele din urmă, franceza este o limbă oficială a Națiunilor Unite, a Uniunii Europene, a UNESCO, a NATO, a Comitetului Olimpic Internațional și a Crucii Roșii Internaționale.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *